Om företaget
Sjaustrukocken är ett familjeföretag som grundades år 2003 av kocken Tommy och hans fru Ulla Malmqvist boende i Sjauster på östra Gotland. Företaget togs över av sonen Niclas Malmqvist tillsammans med Elin Abrahamson och flyttades 2023 till rymligare lokaler på Stafva Gård i Barlingbo en dryg mil sydost om Visby.
Produkter och produktion
Företagets produktion omfattar senap, olja, vinäger, sylt och kryddor. Tillverkningen är småskalig och hantverksmässig. Man undviker onödiga tillsatser och använder så långt det är möjligt gotländska råvaror. Sedan generationsväxlingen har flera nya produkter utvecklats.
Var finns företagets produkter?
Sjaustrukocken har en butik på Stafva Gård som omfattar en servering och ett brett utbud av egna och andra gotländska producenters varor. Butiken är öppen dagligen maj till september. Förbokade grupper är välkomna året runt.
Sjaustrukockens produkter finns tillgängliga i den egna gårdsbutiken samt på ett flertal andra försäljningsställen på Gotland. Man levererar också till fastlandet. För mer information läs mer på www.sjaustrukocken.net