Om företaget
Gotlandsäggs kärnverksamhet utförs vid två äggpackerier, ett i Stenkyrka på Gotland och ett i Ruda i Småland. År 1999 var Gotlandsägg Sveriges första ISO-certifierade äggpackeri. För att ta till vara eventuella överskottsägg driver företaget sedan 2018 också en anläggning i Tingstäde där man lagar färdigmat som distribueras över hela landet. Gotlandsägg säljer till 100% ägg som kommer från frigående höns, både konventionellt producerade och ekologiska.
Produkter och produktion
KRAV-märkta ägg. I Tingstäde Producerar man pannkakor, plättar och raggmunkar.
Idag är företaget certifierade enligt ISO22000 Livsmedelssäkerhet, ISO14001 Miljö, EU-ekologisk- och KRAV-regler, samt från 2017 även bransch-certifierade enligt Svensk Äggkvalitet.
Var finns företagets produkter?
Företagets ägg och färdigmat finns tillgängliga i dagligvaruhandeln över hela landet. Företaget säljer sina ägg under varumärkena Gotlandsägg och Smålandsägg. Den största volymen levereras emellertid till marknadsledande livsmedelskedjor och packas som deras egna märkesvaror, s.k. EMV.