Om företaget
Tryffel är en högt skattad delikatess inom gastronomin och kallas ofta ”det svarta guldet”. Smaken kan beskrivas som nötaktig och syrlig och blommar bäst ut med hjälp av fettrika livsmedel i matlagningen. Tryffel of Sweden är en ekonomisk förening med fem delägare som brinner för gotländsk tryffel och som vill hjälpa dig uppleva denna läckerhet i form av både förädlade tryffelprodukter och färsk/djupfryst tryffel. Tryffel of Sweden erbjuder även grupper att följa med på tryffeljakt i den gotländska naturen och andra upplevelser i form av föredrag/kurser och provsmakningsmenyer.
Produkter och produktion
Den gotländska svarta tryffeln, som är samma art som fransmännen kallar Bourgognetryffel, växer vilt på Gotland. Huvudsäsongen för den färska hösttryffeln är från mitten av oktober till mitten av december och den kallas därför också hösttryffel (Tuber Uncinatum var Aestivum). Den kalkrika gotländska myllan ger tryffeln en unik doft och smak. Tryffeln växer ner till ca 20 cm under marken och lever i symbios med ädellövträd som hassel och ek. Tryffeln ingår ej i allemansrätten utan tillhör markägaren. Företaget använder enbart fullmogen gotländsk tryffel, som plockats med tillstånd av och ersättning till markägarna. Tryffel of Sweden säljer färsk och fryst gotländsk tryffel samt förädlade produkter som Tryffel i Whisky, Tryffelsmör, Tryffelolja och Tryffelsalt. Tryffel of Sweden är certifierat enligt IP Livsmedel.
Här finns Tryffel of Swedens produkter
Tryffel of Swedens presenterar sitt utbud på sin hemsida och beställningar kan ske via E-post eller telefon. Tryffel of Sweden har återförsäljare förutom på Gotland även på fastlandet. Tryffeln finns även hos återförsäljare i Holland och i Oslo.