Petter Bendelin är utbildad charkuterist vid Eldrimner i Östersund och strävar alltid efter att skapa unika produkter med lokal anknytning för både privatpersoner och restauranger
Djuren på Ejmunds Gård får naturligt bete och är lösgående, vilket bidrar till att hålla landskapet öppet och att bevara den biologiska mångfalden.
På familjegården i När odlar familjen olika typer av baljväxter men även potatis, spannmål, oljeväxter och jordgubbar. Biologisk mångfald ligger ägarna extra varmt om hjärtat.
Victor Olaison och Hanna Bergman driver tillsammans Gandarve gård som är belägen i Vänge drygt 20 km sydost om Visby. Företaget har ett uttalat starkt fokus på djurvälfärd, kvalitet och hållbarhet.
Syskonen Emelie och Oliver hade en dröm om att göra gotländska potatischips med de lokala, fina råvarorna som redan fanns och odlades på ön.
Gotlandsäggs kärnverksamhet utförs vid två äggpackerier, ett i Stenkyrka på Gotland och ett i Ruda i Småland. För att ta till vara eventuella överskottsägg driver företaget sedan 2018 också en anläggning i Tingstäde där man lagar färdigmat.
Gutebollen är ett familjeägt bageri på Gotland som producerar olika bakverk av hög kvalitet. Historien började 1984 med tillverkning av cocosbollar.
Gute Glass är ett litet, modernt företag med tydlig miljöprofil som står med ett ben i 1800-talet. De gör nämligen glass som man gjorde förr i tiden.
Gutö Delikatesser är ett livsmedelsföretag specialiserat på mathantverk. Företagets grundare Pia Lindvall är en matentusiast som valt att arbeta med taditionella metoder utan främmande tillsatser.
Nära Hemse på södra Gotland hittar ni Hulte Eko som är en KRAV-certifierad familjegård. Magni och Åsa Gustafsson har i över 20 år utvecklat och drivit ekologiskt lantbruk här.
På gårdarna Kruse och Kauparve i Alva bedriver Emmy och Henrik Ahlsten sin verksamhet med bland annat frigående höns, nötköttsproduktion och svampodling.
Inga Lagerquist kallar sig gärna Fettfabrikören på Gotland. Hon tillverkar och under namnet Oslagbart Bra Fett säljer hon ister och talg av hög kvalité för matlagning.
Rommunds är en välrenommerad avelsgård på östra Gotland. Gården har blivit bästa skinnbesättning både på Gotland och i Sverige och har vunnit åtskilliga priser med fårskinnen individuellt.
Sjaustrukocken är ett familjeföretag som grundades år 2003. Företagets produktion omfattar senap, olja, vinäger, sylt och kryddor. Tillverkningen är småskalig och hantverksmässig.
Stenhuse gård, belägen i Sanda socken på Gotland skiftade fokus 1996 från traditionellt jordbruk till odling av grönsaker, sparris och bär.
Crema är trädgårdens frukt i koncentrerad form, vi reducerar äpplen och päron till en söt och ljuvlig Crema. En produkt vi tror vi är rätt ensamma om.
Tibblesgården driver sedan 2021 av Saskia, Per och Matt. De arbetar regenerativt, biodynamiskt och KRAV-certifierat med sina odlingar, såväl grönsaker som gutefår.
Tryffel of Sweden är ett gotländskt företag som vill hjälpa dig uppleva denna läckerhet i form av både förädlade tryffel produkter och färsk/djupfryst tryffel.
Hanna och Kristoffer Dagerås erbjuder besökare på Fårö och de bofasta invånarna en smakrik, prisvärd och hållbart producerad matupplevelse i en genuin gotländsk gårdsmiljö.
Överstekvarn är ett familjeföretag med en unik twist – de odlar och förädlar chili. Sedan 2012 har de experimenterat med olika sorters chili.