Om företaget
Sommaren 2020 såg Hanna och Kristoffer Dagerås drömmen gå i uppfyllelse när de öppnade sin egen restaurang på gården. Deras mål var tydligt – att erbjuda besökare på Fårö och de bofasta invånarna en smakrik, prisvärd och hållbart producerad matupplevelse i en genuin gotländsk gårdsmiljö. Med en pastamaskin från Italien tillverkar de gotländsk pasta av ekologiska ingredienser såsom durumvete, ägg och vatten. Varje dag, flera gånger om dagen, skapas olika sorter av färsk pasta som serveras med såser och tillbehör gjorda av lokalt producerade och/eller ekologiska råvaror.
Produkter och produktion
Det är valet av råvaror och den hantverksmässiga tillagningen som verkligen gör maten speciell. Tillsammans med flera kollegor runt om på ön arbeta de aktivt med att göra Gotland till ett Sustainable Plejs.
De erbjuder pasta för avhämtning. Alla rätter går att få som take away, varma eller kalla. Pastan finns också till försäljning i gårdsbutiken och Pastamakarna levererar också pasta till andra restauranger på ön.
Var finns företagets produkter?
På Kruse finns vår gårdsbutik med egna produkter som ägg, hamburgare och svamp. Här finns också lammkött, grönsaker och delikatesser från andra lokala producenter.