Om företaget
Stenhuse gård, belägen i Sanda socken på Gotland, har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1700-talet eller ännu längre. Under 1996 skiftade gården fokus från traditionellt jordbruk till odling av grönsaker, sparris och bär för att öka lönsamheten. Idag omfattar deras produktion en variation av grönsaker, inklusive sparris och bär.
Det hela började med den första sparrisen 1995 och odling av jordgubbar året därpå. År 1999 etablerade Tomas Pettersson (nu Stenhuse) kontakt med en restauranggrossist på fastlandet, vilket markerade början på gården som en kvalitetsmedveten leverantör av bär och primörer till restauranger och matbutiker runt om i Sverige.
Produkter och produktion
Stenhuse gård har specialiserat sig på jordgubbar, hallon, sparris, rabarber, färskpotatis, krondill, västeråsgurka och ramslök. Gårdens produkter har blivit uppmärksammade med olika priser och utmärkelser. De är stolta över att deras produkter har serverats vid flera Nobelfestmiddagar och vid kronprinsessan Victorias bröllop. Till och med sparris från Stenhuse gård har specialflygits till Belgien under Sveriges ordförandeskap i EU år 2009, då det svenska kungaparet hade middag.
Gården bedriver konventionell odling enligt IP/Svenskt Sigills regler och har implementerat kvalitetssystemen IP-Odling, IP-Livsmedel och HACCP.
Var finns företagets produkter?
Genom företagets grossister så hamnar Stenhuse gårds grönsaker, rotfrukter och bär hos flera kvalitetsmedvetna och kända finkrogar, men även hos matbutiker på Gotland och runt om i landet.
Butik: I gårdsbutiken hittar du ett utvalt sortiment av gårdens primörer. Utbudet styrs av växtsäsongen. På gården finns även ett gårdscafé som är igång sommartid.
Besök Stenhuse gårds webbsida för mer information.